Kelemumur baby

hi mummy2 smua ..bby 2 bln ada mcm kelemumur berkuping penuh 1 kepala baby ..apa mummy smua buat klau jd cmni? ke biar ja ok sndri nnt ? #seriusnanya #ingintahu

2 Balas

tu cradle cap nama dia. sblm mndikan bby, sapu minyak bby dkt kwsn berkenaan, biarkan 10minit lpstu ambil sikat bby, buang slow2..dh settle syampu kepala bby bg buang kesan minyak. ulang sehingga clear

11mo ago

syampu tu tujuan dia nak buang minyak yg kita dh sapu kt kepala tu. pkai syampu bby saja...klu pkai org dewasa punya pedih mata bby nanti

Lepas mandi, gosok² kepala baby guna kain. Xpn masa baby tgh tido kn, basahkn tuala, pastu gosok² kt kepala . Nt lama² hilang .

11mo ago

ok trima kasih😊