Makan Durian

mummy2 boleh x kalau sy nk makan durian mase kandungan 30 minggu? stress tengok org dlm rumah ni nikmati durian time kt kena berpantang dr jamahnye.. kdg2 keluar air mate terkilan nk makan tp takut.. sy kahwin lambat umur 33 tahun 2 tahun kawen baru pregnt ank sulong. sy bimbang kalau makan nanti jadi ape2 kt kandungan sy yg lame dh sy tunggu2 sb sy xtau mcm mane keadaan perut sy. tp bile tgok dyorg makan sy nangis tnpe sedar.. xtau la kenapa sedih sngt. klu blh nk je suruh semua org dlm rumah ni xmkn time ni. tp mcm melampau plk kn. dh la durian ni bermusim kesian jgk dyeorg #ingintahu #firstbaby

25 Balas

boleh sis.. durian banyak khasiat.. tp panas.. jd limitkan 2-3 ulas je.. sy mase pregnant makan je nenas durian.. tp berpada pada..

3y ago

oo kalau sis blh mkn nenas mmg badan sis ok.. sy mmg xbrani mkn nenas.. kalau durian sy nk tgk result minum air gula baru2 ni.. sangkut ke x.. klu sangkut mmg siheh xleh sentuh la durian tu.. klu x blh la kut try seulas

alolo kesian nyaaaa.. saya baru 11minggu.. saya makan je klau nk sangat2 sbb takut nnti takboleh tidur mlm sbb teringat2🤭

3y ago

kalau air kelapa org tua2 kate elok minun tp mase trimester 3.. kalau awal2 xdigalakkan..sy dh mkn durian 2 ulas pg td awk. tp muke ni asyik berpeluh sakan dr tadi. panas kut.. lepas ni xnk dh..lepas la kempunan..

insyaAllah x dak apa2...saya tiap kali mengandung makan jer durian...bkn nak mkn sampai sebijik pon 😉

kalau smpai menangis tu baik la mkn je sikit.. untuk hilang rasa mengidam tu.2 ulas pon dh ok.. janji dpt rasa

3y ago

kalau mengidam mmg mcm tu la.. kalau mcm sy tringin nk mkn ssuatu.. tp sy positifkn diri.. kalau ade rzki dpt la mkn.. kalau tkde kira bukan rzki la nk mkn bnde tu.. kalau trlalu fikir sgt tu yg boleh jadi stress tu

sy bleeding dr 6 mggu hingga ke 20 mnggu..sy pun x berani makan..kalu terimgin boleh je mkn skit sis..jgn byk

3y ago

sama mcm kakak ipar sy sis.. dia xtau xleh mkn durian..masa awal2 prgnt dia makan tau2 esoknye dia keguguran.. sayu tgok dia sis. tunggu zuriat lama jgk usaha

Semalam bru sy mkn dgan husb 🤭 Alhamdulillah ok jer.. tp lepas mkn kena minum air masak bnyk ..

sy makan masa 2nd trimester... tp makan skit jela.. alhamdulillah okay.. tgk atas badan kot

3y ago

betul sis tgok atas badan.. sy pon xtau badan sy mcm mana. takut nk cuba sb lama tunggu rezeki zuriat ni

sya skrg 2nd trimester,bru² ni mkn 4 ulas,,,boleh la lepaskan craving😋😋

3y ago

tambah² lgi dgn cuaca skrg ni panasnya ya ampun,alhamdulillah....sekurang kurangnya lepas la craving tu kan🤗🤗😉

Sy mkn je.. 30mggu smpai now 35mggu..time nk mkn.. Mkn je 4 5 ulas..

3y ago

Hehhe.. Sy nga suami mmg hntu durian.. Suami xbg mkn byk.. Sy ngap gk byk.. Hahaha. Alhamdulillah kndungan okey

sy dh 3 x mkn..skg dh 34 weeks..boleh makan 2 biji je...ok

3y ago

ooo mujur 2 ulas.. klu 2 biji hebat sis.. kakak ipar sy makan time 9 minggu last2 keguguran sis..tu phobia nk mkn.. maklum la kami pregnt dh 30 an