Tips berpantang sendiri.

Hi mummy, sy due 24/9 tpi mgkin di awalkan sbb baby besar. nanti lepas bersalin kena pantang sendiri sbb parents dua² da xda, fmly lain jauh dan hdup dgn hal mmasing. tp alhmdulillah suami pndai masak dan buat kerja rumah. cuma sy xtau cara pantang sebenarnya, apa yg perlu di buat, klau mknn mgkin sy akn tgok kt google, mandi herba, lepastu kena buat apa lg ya? klau boleh sy nk pantang simple je. ada yg boleh sharing² x ? sy #firsttimemom

1 Balas

Boleh beli uncang herba dkt shopee. Sabun pantang malaika dkt shopee. Makanan ikan bakar air fryer/panggang atas api je. Sup sayur kosong. Nak sedap2 sikit beli halia bawang goreng tu dkt shopee pun ada. Berurut min 3 hari, panggil tukang urut. Tungku guna hot pad je. Sy dlu guna bengkung hotpad pun beli shopee. Pastu set sariayu utk sapuan sendiri

1y ago

berurut legakan otot2, bertungku untk pulih dalaman cepat rahim kecut