Tips bersalin awal

Hi mummy, sy 36weeks 1day skrg. due 24/9 ni tp kena serah diri awal 3/9 ni sbb baby besar .. mummy² sudi x kongsi pengalaman beranak awal ni dan tips hadapinya? nervous plaaa 🫠#pleasehelp #firstbaby #firsttimemom #advicepls #ingintahu

7 Balas

Sy pulak due 25/9. kene serah diri 4/9. nk dekat je tarikh kite tu. sumpah berdebar nye tu jgn cakap 😭🤣 tiap pagi, tiap ptg sy exercise kat warded 🤣

12mo ago

eh beza sehari² ja kita. heee betull sgt, sy pun nervous ni. harap sgt baby keluar senang ja nanti. knpa awk admit awal? baby besar juga ka?

Ok kot sbb masa tu nnt dah 37w baby dah kategori full term. Buat sj mcm biasa sbb beranak awal atau akhir sama sj. lgpun berat bby ok tu...

1y ago

okay sis .. sbb dgr mcm induce awl ni lg sakit dri bersalin yg natural sakit tu .. tu risau skit .

sy due date 23/9 tapi 4/9 dah kena serah diri sebab czer 6/9.semoga dipermudahkan semua urusan sy & kita semua jugak 🤗

12mo ago

Inshaa Allah..Aaaminnnn..terima kasih sis

Hello, sama sy due 25/9 tp kena serah diri awal sbb baby semangat sgt besar. Nervous juga ni first baby 🥹

12mo ago

samalah first baby. sy hari isnin tu 36weeks 1day, doc pakar scan 3.4kg da. awk bila serah diri? sy minta induce dlu klau xdpt bru tpksa czer.

saya Pon baby 3.4 kg.. tapi tak kena bersalin awal.. ikot doktor kot

12mo ago

3.4 kg masa tu 37 weeks.. sekarang 39 weeks.. tak nak kluar lg.. tak tau brapa kg da

sama lh dgn sy kena serah diri ...hari 39w5h

berapa berat baby ? Gdm?

1y ago

3.4kg berat baby, xda gdm sis ..