baby besar dri umur

hi mummy, sy 26 week 5 day, scan haritu doc ckp baby besar dri umur, berat da 1.1kg. dia suruh diet sbb tkt baby susah keluar. sy tggi 153cm ja tkt bukaan pinggul x ckup besar ntk baby. ada x mummy² sni ada pengalaman bersalin baby besar? kena czer x ? ada yg boleh beranak biasa?#advicepls #firstbaby #firstmom #ingintahu

5 Balas

sy rendah 149, berat sblom mngandung 48kg, skrg mngandung 64kg.. 26mgu 6hri bby dah 1.17kg.. anak sblom² nie bby 3.2kg n 2.91kg alhamdulillah brsalin normal.. mntk² lah kali nie pon dpt brsalin normal..

11mo ago

sakit pinggang lepas dah 3tahun..

kwn sy rendah 149 mcmtu czer. baby besar 3 kilo lebih. dah cuba bersalin normal, tpi stuck 4cm je baby tak muat. awak kne diet la kot tu. sy 1 kg pun tak smpai baby . 28 weeks

11mo ago

yaa, sy dgr pun mcmtu. klau rendah baby besar,tpksa czer. sy takut la czer, tp selera ni klau xdpt makan mknn yg sy nak, sy jadi sedih nk nangis. risau jugak ni..

sya pn tinggi 153 masa scan 26 week tu 740 Je.. baby kecik sikit... tp normal kata dktr

11mo ago

alhmdulillah,tu berat normal kak. kira ok tu ..

sangat awal.... Berapakah awak berat kg? sebelum pregnant selepas kg

11mo ago

boleh cuba diet sedikit .

ada gdm ke mummy?

11mo ago

yg cek first tu xda gdm. sy da minum air gula ntk kdua kali masa 14hb haritu, tp xda call lg dri KK .. hrap xda la ..