Tips bukaan cepat

Hi mummy smua . Nk tanya , saya dah 38w6d. Dah ada turun tanda darah sikit and pegi hosp kene warded.tapi takde bukaan lg doktor cakap. Boleh share tips sikit utk buka cepat😅 #firstmummy #firstmom #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

38w2d - macam saya petang balik kije, turun lendir darah. pergi hospital mlm tu doctor check ctg dn bukaan mmg belom ada. doctor bg choice nk stay or nk balik. sy pilih balik dn doctor remind utk sy pantau. esok pg around pukul 10 sy start rasa sakit. pergi hospital 4cm. petang tu around 4lebih bersalin

Sy jalan banyak Dan naik turun tangga je sis. nak di jadikan cerita, mmg ptg tu exercise naik turun tangga. ehh Tiber esok nya bersalin masa 39w. semoga dipermudahkan urusan sis ♥️

2y ago

tak lama sakit nya. sakit sejam sekali tu Sy Masih di rumah sbb frst time jugak. jd monitor sendiri je tak tawu sakit contraction tu mcm mana. bila mmg sejam sekali dtg, Sy pegi hosp 9.30pg bukaan 1cm. nurse check ctg semua mmg ada contraction. 11.30pg warded bukaan 4cm. 2.30ptg masuk lb tak sampai 1 jam dah bukak 10cm. terus bersalin. sakit contraction tu strt rasa masa bukaan 4cm. masa 1 cm tu sakit biasa mcm sakit perut nak membuang.