21 weeks, baby tak banyak gerak.

Hi mummy semua, esok kandungan saya 21minggu. Sebelum ni ada je rasa baby gerak tapi hari ni kurang. Tak macam selalu. Siapa ada experience macam gini? Apa saya perlu buat? Saya dah cuba berbual dengan baby tapi tak ada respond, risau #firstmom #ingintahu #pleasehelp

5 Balas

sama la x begerak dlm sehari pastu, sya suru husband ckp dgn bby dlm perut, husband cium-ii perut, usap lembut mesti dia begerak. then cara lain mkn coklat atau ais batu🤭 atau awk mkn ja bnyk-ii kompom bby sng hati begerak. klw syaa x bole nmpk mknn dpn skrng ni msti begerak tndanya dia nak kut 😄

1y ago

Wah! 😍 okey baik puan nanti saya cuba cara puan if baby tak berapa gerak sangat hehe thankyou🫶🏻

tngh alami jgk ni.. dah cek kat doc, scan semua ok, tp doc kata pantau jgk.. kalau xsedap hati terus g hospital.. jgn tangguh2.. kat hospital ade alat yg blh monitor baby lbh baik.. moga baby kita baik2 je ye.. risau jgk

1y ago

sy pun xsure mcm mna.. tp kalau betul rsa xsedap hati sngt pegi je hospital tnye..

Kena jaga juga tu..kalau tak gerak dalam sehari better pegi hospital trus..inshaallah semoga semuanya baik2 sahaja 🥰

1y ago

Hehe okey baik 🫶🏻

Hi. Cuba pantau sampai malam. Kalau rasa tak sedap hati dan masih tiada pergerakan boleh jumpa doktor segera

1y ago

Alhamdulillah semalam saya tak boleh tidur saya tunggu baby gerak. Pukul 1.02am-1.03am baby gerak tak henti, terima kasih ye 🥰

Try minum air sejuk.

1y ago

Saya minum susu kambing yg sejuk alhamdulillah dah gerak, terima kasih 🥰