Boleh ke mkn nenas

Hi mummy’s saya dah 8bulan pregnant and bulan depan due. Blh dah ke saya nk mkn nenas? Teringin tula tgk org mkn buah nenas 🥹 mkn sikit je pun tkpa buat lepas ngidam, ok kan ? #seriusnanya #bantusharing #pleasehelp #firstmom

5 Balas

sy pun teringin nk mkn nenas tp suami tak bg 😅 skrng dh 38w lagiii rasa teringin, bodek suami ckp nk mkn tetap jugak xbg. suami ckp bnyk lg bnda bkhasiat boleh mkn, nk mahal mna pun bgtau ja sy beli kan. jgn mintak nk mkn yg bhya² 😅 tp mna bhya pun nenas klau awl preggy dlu mungkin la ya sbb tajam kan 🥺🥺

5mo ago

Sama sis sy due bulan depan dah suami mmg tk bagi jgk , kita terliur sgt dah baby nenas yg org duk jual kat traffic light tu 😭 dah ckp nk mkn sikit je tapi suami kata baik jgn takut jadi asbab plk kalau jadi apa2 hm 😞

Nenas ni sy makan dari mula mengandung sampai sekrg dah 36 minggu,, alhamdulillah xde ape². Makan ke tapi jgn berlebihan.. Sekadar lepas teringin awk je.

5mo ago

Wah alhamdullilah esk nk beli nk mkn sebelum beranak 🤭

Apa2 mkanan, Nak makan boleh. Berpada pada. Utk hilangkan ngidam boleh je.

saya baru lepas balun nenass 38 week so far alhamdulillah oke lgi

okay je