Pap smear & scan selviks hamil 15 minggu

Hi mummy, sape Yang pernah buat pap smear & scan selviks masa hamil. Doc Ada amik sample dekat bahagian pelvik saya. Pas settle saya tgk Ada darah. Darah Tu adakah Dari sample yg diambil?

2 Balas

Sy 19w, bleeding last week. doct scan check uri OK jer kat atas. So dia scan Dr bawah. Nengok ada polip. Buat pap smear & tunggu result nengok camne. Polip tu yg buat kan sy bleeding. Doct ada cakap, balik settle maybe akan ad darah keluar Lg. Balik uma nengok memang ada. Tp x risau Sgt sebab doct dah bgtau.

2y ago

It's OK, rasanya Dr pap smear yg dia buat tu, sebab sy pun camtu. Doct ada yg Ok, ada yg tengah period mood ke laut hahahah... Sy masa tu refer ke hospital ampang. Doct kat situ baik2 betul. Jawab semua soalan di Tanya.

sy sis.. bru je waktu ari isnin ari tu .. sy sbb ada bleeding sikit.. waktu doktor cek guna pap smear tu mmg berdarah... tpi doktor kata dinding selviks sy ade luka sikit.. sbb tu kluar bleeding sikit..doktor kata tak bahaya ...mgkin sbb hormon wktu mengandung

2y ago

terima kasih puan, saya pun sebab doc Ada amik sample dinding selviks saya Tu yg kuar fresh blood.