TTC semoga baik2 ajer ..

Hi mummy ! Normal ke nk masuk 4 weeks perut rasa tak sedap je lebih kurang macam senggugut tapi tak kuat .. breast pun bengkak, area nipple macam ada putih2 susu .. risau 😔 takde pengalaman. Sbb ada juga baca awal preggy memang tanda2 macam nak period . Tapi sy nak minta pandangan mummy , mana tahu jika ada yg tahu , Mohon mummy ada pengalaman share sini ya . #ingintahu

2 Balas

klu saya normal, sebab masa awalw kandungan tu memang ada rasa mcm senggugut. Tapi nnti lepas 3 hari mcm tu dia dh xde. breast saya pun ada rasa ngilu2 mcm tu. tapi klu awk ada keluar susu, better lap dan tuam dgn kain suam/ kalau ada hot pack utk senggugut tu pun boleh (air panas/gel). Jgn picit. Info ni saya ada dpt dri mommy yg lain

2y ago

susu nya kering ada pada nipple,tak mengalir . bengkak pada breast akan surut ke sis nanti? dlm berapa weeks ya akan surut ...

ya tnda mcm nk period kdg tu n ade org xrse pape pun https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟