Bengkak Susu

Hello to all mummy's, my nb currently di NICU and it's really hard untuk bf since saya dah boleh discharge. After a few days, my breast dah start bengkak². Even after i ikut teknik marmet pun still not helping. What should I do ya #bantusharing #firstmom #pleasehelp #advicepls #firsttimemom #firstbaby

2 Balas

Dah try pump ka? Saya pun sama, haritu sampai day 5 kat nicu saya still tak dapat hantar susu. Hari ke 6 baru dapat, itupun 2oz je. Try tuam panas breast before pump. Make sure mummy banyak minum air. Saya jumpa kat tiktok ada kata minum horlick dapat tambah susu badan.

8mo ago

alhamdulillah saya try ikhtiar urut bengkak dan lancar susu dan pam setiap 3 jam. Terima kasih ya semua ☺️

Marmet for 15minutes every 2 hrs

8mo ago

thankss 🙏🏻