10 gerakan

Hi mummy nak tanya macamana kalau baby nak dekat petang camtu dalam pukul 5 dia gerak dan seterusnya nurse kata tunggu 20 min/30 min tapi incase baby gerak sebenarnya tapi tak cukup 20 min tapi gerakan sebenarnya dah 10? #firstmom

1 Balas

baby mmg banyak je gerak. tapi kira yg kuat2 tu. kalau nk ikut gerak baby kadang tak sampai sejam dah cukup 10 gerak. kalau yg gap sekejap sangat tu, kira 1 je

11mo ago

bby sy sllu aktif dlm stu masa . sy belum kira gerak , mggu dpn bru 28w . kekdang sy tertanya2 kalau dia aktif jee dok tendang tendang , nk kira stu ke nk kira ikot tendang. kwan sy kata kira ikot dia tendang . tp dlm sy pantau gerak dia skrg ni . gap tu mmg 1min 2 min je . kang nurse pelikkk . cepat btul ckup 10 gerak .