Susu untuk mommy

Hi mummy’s , boleh tak suggest susu apa yang boleh naikkan berat baby dlm kandungan ? Saya pregnant 25weeks doc ckp baby kecik seminggu mungkin sebb kurang zat , sy dari awal trimestre mmg tk minum susu sampai sekarang hm jenis tk boleh nk telan susu so korang blh suggest susu yg tk rasa and bau susu sgt tak ? #firstbaby #ingintahu #pleasehelp #ingintahu #firstbaby

11 Balas

Mana2 susu pon okay, cuma elakkan makanan yang kurang berkhasiat, kafien dan teh pon kurangkan, kafien kalau boleh stop, stop je dulu, banyak amek product tenusu dan protein, macam yogurt. Actually ice cream pon boleh juga tambah berat baby tapi jangan amek banyak2

Any brand of susu boleh minum. Susu khas ibu mengandung, susu tepung, susu kotak full cream. Ikut selera awak. Selain susu, nak naikkan berat baby awak kena elakkan junkfood / fastfood. Ambil high protein diet.

Kalau tak boleh minum susu, boleh minta dr bagi calcium. Susu boleh try enfamama coklat. So far i minum ok. Takde GDM. tapi susu ni lain badan lain penerimaan. Boleh try susu HL fresh milk kotak tu

Saya susu anmum xboleh minum pstu saya try minum susu callamilks straberry dngn coklat alhamdullilah sampai sekarang minum dia xbau sngt susu

9mo ago

Sy baru beli tadi callamilk yg strawberry punya, mmg betul lah sedap rasa mcm aiskrim hehe . Hb awk ok tk minum susu ni ?

Sy pn sama susah minum susu..ada ja susu mgandung yg ada perisa coklat..perisa strawberry..tu yg nurse suggest sy mnum

kalau tak boleh minum susu, makan calcium supplement. lebihkan protein utk berat

Susu hl yg perisa strawberry dan chocolate pun boleh mnum. Dia ada folic acid skli.

9mo ago

Susu tu pekat sgt sy tkleh minum 🥹

boleh try wildan. sy pon tak sukaa susu. tapi wildan ni sedap rasa aiskrim

saya amik susu anlene je ..sdp rasa susu h&l...xpun amik h&l pun ok

Kalau tak minum susu kena minta supplement calcium kt doctor