Baby nangis bila bagi makan

Hi mummy, ada tips tak? Macam ni, anak saya baru je masuk 6 bulan, hari ni hari ketiga bagi makan, tiap kali bagi makan mesti menangis meraung 😭😭 makan pun sikit sangat sangat... Sebab tak nak la paksa habiskan nanti dia anggap makan tu menakutkan bila dipaksa... Ada tips tak untuk bagi anak makan? #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu #firstmom #firsttimemom

4 Balas

ank sy firstime mkn haritu sy bg bubur kosong. dia nangis taknak & muntah. Next try sy pun try buat bubur bilis. habis dia makan. kdg anak anak takkan sama penerimaan dia. so sy ikut apa penerimaan dia. selagi dia sihat, dia boleh makan bagi je apa yg dia selera makan. Don't give up okies mommy 🫂❤️

2w ago

Terima kasih 😊 sebab dua hari bagi bubur kosong, hari ketiga campur carrot, tp masih menangis... Nanti cuba masuk bilis pulak 🥰

mcm ank sy mula2 bg bbur nasi cmpur sayur ayam x nak. Seminggu try n error. last sy tukar bg puree buah. terus dia suka mkn. lps seminggu sy tukar blk bubur nasi dia dh mkn blk. Dia dh minat makan. Sy buat perasa semulajadi mirepoix bbuh dlm bubur dia. mkin berselera dia mkn

ank sy pn br masuk 6 bulan . first mkn sy dh bg mkn bubur adwa . alhmdulillah ank bole mkn & selera . hbs dia mkn .

klau 2/3 cuap dah ok sbb baru blajar nk mkn,dah Cuba bb pegang mainan

2w ago

Dah cuba dah, bagi mainan, bukak youtube lagu favourite dia, semua tak jalan, klau dia tak nak tu, dia memang tutup mulut rapat2 😅