Batuk semasa mengandung

Hi mummies, sy skrg 35w5d. Tiba2 tekak rasa perit2 dan batuk kering pulak dah masuk 3 hari. Tapi demam selsema takde pulak. Gi klinik doc bagi ubat lozenges dgn ubat batuk herba je. Tapi risau lah sbb mcm lambat lagi je nak baik batuk ni. Ada mummies yg mengalami situasi yg sama? Better buat apa lagi ya? #firstmom

3 Balas

saya pun sama... saya bagitahu doktor kat klinik kesihatan.. doktor bagi ubat batuk jenis pil untuk ibu mengandung... alternative kedua saya minum air limau madu

sy btuk hmpir 2 minggu. ni bru ok. sy ambik ubat btuk pil brohexine. yg ni 8mg. yg dr bgi hritu yg 10mg. tryla. blh beli kt farmasi je.

sama , saya pun batuk tak hilang, tapi dah berkurang, try minum madu perah sikit limau kasturi kat sudu