Baby kurang aktif 27minggu.

Mummies boleh share tak , kandungan baru masuk 27w baby gerak kurang daripada biasa. Normal ka? Sebelum ni dah biasa baby tendang macam nak keluar dari perut tp lately baby tak berapa aktif n tendang pun tak kuat mcm selalu 🥺 #pleasehelp #firstbaby #ingintahu #bantusharing

2 Balas

sama dgn sy sis.. sy risau then prgi check dkt klinik swasta.. Dr kata normal sbb ruang dh sempit.. ada wktu scan tu dia mcm tendang tp sy xrsa sgt pon.. Dr kata dia active ja dlm perut cuma kita xrsa. degupan jantung, air ketuban, kedudukan uri smua normal ja.. sy pon mcm, dlu nmpk jgk perut tu brgelora kalo dia tendang.. lately ni tak. cuma nmpk timbul ckit² bila dia mcm tukar posisi or brgerak kot.

8mo ago

kann.. dok pikiaq jgk mcm mna la nk kira ni nnti😅 Nk kna explain dkt nurse kk btul².. pstu mntk dia habaq cmna nk kira dgn situasi mcm kita ni 😅

baik pergi cek