bayi kerap menangis

Morning mommies.. sapa pernah alami bayi kerap menangis terutama waktu malam ? baby sy usia 2 minggu lebih dia selalu nangis waktu malam kadang² sampai ke pagi dia menangis ? ada solusi tak ? ##firstmom ##bantusharing

5 Balas

Anak 2nd sy mcm ni jgk mai ptg ja start. Tp rupanya bontot dy merah. Dah lama pakai pampers dy sakit. Kt hosp mandi skali ja pagi. So ptg sy mndikn jugak ok skit. Pastu ada jugak sbb perut kembong. Rajinkn urut telapak kaki dy dari jari kaki ke bawah(tumit). Byk lg sbb boleh jd sis.

Baby sy 17hari..sama la 3hari dh meragam smpai ke pagi..last² suami tukar susu..alhamdulillah hari ni dia okay..perut x selesa tu..sian dia..awk rajin² la tungku perut baby..

mungkin perut baby kembung. sapu minyak telon atau yu yee dkt perut, blkg dan tapak kaki. urut2 blkg betis baby

cuba check perut dia, takut kembong, boleh jadi tak cukup susu, boleh jadi pampers dah lama pakai naik rashes..

belajar cara nak tenangkan bayi sis