Morning sickness

Hi moms/future moms. Boleh ke share dengan saya macam mana nak kurangkan rasa morning sickness? Dah seminggu duk rumah amek cuti. Ingat next week nak kuatkan hati juga masuk office sebab baru Week 6. Ada nampak anti nausea morning sickness band kat Shopee. Tapi tak pasti tahap keberkesanan. ##firstbaby #pregnancy #firstmom

1 Balas

1) Boleh cuba morning sickness band 2) Makan gula2 or benda masam , for me gula perisa mints membantu sbb mulut rasa segar je 3) jangan biar perut kosong, eat small meals 2-3 jam sekali 4) jangan makn terlalu kenyang 5) avoid makanan/bau yg membuatkan morning sickness lebih teruk 5) if all tak berkesan, boleh jumpa doktor untuk dapatkan ubat morning sickness Hope it helps!