GBS tanda2

moms yg kene gbs bole tau tak apa tanda, mmg kputihan yg gatal2 n berbau ke? ke ada jgk yg xde bau gatal tp still kene gbs?

2 Balas

Ada gbs yg tak gatal. Kadang2 yg gatal tu sebab infection. Better check sis. Swab gbs tak sakit pun. Procedure pun kejap je tak sampai 10minit. Lebih baik berjaga2 dari last minute masa nak beranak baru tau positive gbs and tak sempat on antibiotic masa bersalin. Jika ditakdirkan positive gbs masa bersalin, and tak on antibiotik baby akan kena jangkitan

7mo ago

Tak sakit. Procedure tak sampai 10minit

Saya +gbs, keputihan tebal macam tepung warna putih. Takde bau and gatal. Tapi makin lama makin kurang dah. Dah nak makin due ni ada lagi keputihan cuma cair and putih susu. Tanya nurse dia cakap tu normal bila dah hujung pregnancy. Cuma dr pesan if masuk labour room kena inform +gbs utk on antibiotik.

7mo ago

Aah guna muncung itik tu. Tak sakit pun sekejap je tak sampai 10min. Bila pregnant hormon berubah tapi lama lama akan okay and after deliver pun takde dah. Tapi tetap kena on antibiotic utk elak baby kena jangkitan