Kaki bengkak

Hi moms. Sy baru lepas balik dr perjalanan ulang alik dlm 7jam lebih kurang menaiki kereta. Balik rumah kaki sy kelihatan bengkak. Nak buat cam ne ye? Risau

4 Balas

sy pun bengkak 7 hari juga bersalin czer. doc suruh monitor kalau bengkak tu ada rasa sakit atau ada rasa air di dalam. itu bahaya. takut darah beku. itu kalai bersalin czer lah. kalau bersalin normal pun mgkin sbb bnyk berjalan. atau kaki banyak tergantung. posisi duduk tu bila duduk dkt kerusi , kaki kita tergantung. so duduk atas tilam, buat senaman bengkok kaki paastu lurus. bagi ada pergerakan darah lancar. stoking kena panjang. nk tido , kaki tu tinggikan. letak bantal atau ap apa untuk support. Alhamdulillah kaki sy dah okay skrg

Tinggikan kaki sis time duduk bole letak kaki atas kerusi kecik tu ke,klo baring.. letak bantal kat kaki..

sis boleh letak kaki atas bantal untuk bagi aliran darah lancar...

Kalau sy..sy pki stokin..tinggikan sikit kaki..