Berat maintain

hi moms! skrang dh masuk 18weeks, tapi berat tetap tak naik2. padahal makan je semua benda. risau la. ada effect apa apa kat baby ke nnti? next week checkup kk. #pleasehelp

7 Balas

Berat maintain okay lagi tu. Saya haritu berat turun 5kg. Sebab loya mual muntah teruk. Nurse & doktor pantau juga. Tapi alhamdulillah masuk 17 minggu haritu dah mula naik sikit sikit. Sekarang dah 21 minggu. Cuma sekarang tengah turun balik berat sebab puasa. 😂

Saya dah 16w . Berat maintain dari 4w haritu , selera makan bukan main lagi , tapi berat xmau naik . Metabolisma tggi kot 🤣

Saya pun 18weeks dan baru check up kelmarin berat turun tapi tak banyak la. Risau juga, saya selera makan Alhamdulillah ok..

Sama sis. Siap turun lagi 2kg dari berat buka buku 😅 tapi haritu check 20weeks, alhamdulillah baby ikut berat sepatutnya.

selalunya takde masalah pun kalau berat maintain. sy pregnant dulu pun, 9 bulan naik 2kg je.

2y ago

sikit je naik. tak gemok laa ye sis. babu berat ok?

Sama mcm sy. 3 kli checkup berat sama ja. Dr awl bukak buku smpai 19w

Sama mcm saya. Maintain dr awal bukak buku. Risau jugak