Period selepas 40 hari bersalin

Any moms out there yg suda dtg period 40 days lepas bersalin ? Heavy tak period ? #advicepls #firstmom #ingintahu

2 Balas

sudah hehe sebab darah nifas hari keberapa bersalin dah kering pastu cucuk depo terus peod mula mula pakai pantyliner ja masuk hari ketiga start heavy flow dah lagipun mungkin sebab saya ambil perancang depo. darah nifas dgn darah peod boleh beza sebab darah peod lebih hanyir ☺️

2y ago

sy blm start perancang lagi . sy skrg not sure whether masih darah nifas ataupun period 😅 tp mmg sgt2 heavy flow . kemungkinan period lah sbb ada ketulan darah kecil2 sama mcm period

darah after bersalin, dipanggil darah nifas. darah nifas paling lama 60 hari. maybe yang awak ingat period tu, tu still darah nifas

2y ago

biasanya 40 hari, tapi paling lama 60 hari. https://my.theasianparent.com/darah-selepas-bersalin