Jahitan kadang terasa sakit

Moms nak tanya ni, normal ke kalau anak sye dah 1m21d tapi jahitan sye kadang masih terasa pedih atau sakit sikit, tapi kadang la. Apalagi kalau time kencing (sye kencing macam kat lantai gitu cangkung) rasa pedih tu. Ada yang rasa macan sye tak? Serius nanya ni, sye risau Bdw sye melahirkan normal #firstmom #seriusnanya #firstbaby

5 Balas

saya harini dh 52 hari..hari ke 42 haritu, ada temujanji dgn doc utk 1bln..2hari sblm tu, saya punya misV mcm gatal2..saya sdri pn xsure knpa..lps doc cek bby, saya tye terus..psl misV..doc mtk nk tgk sbb katanya mgkin jangkitan kulat..sbb kita pakai pad tempoh yg lama kn..segan2 jgk sblm tu, tp pikir balik dh alang2 jumpa doc..mtk dia tgkkan..alhamdulillah xdk jangkitan apa pun..katanya bersih elok je..luka jahit pon sembuh cntik..doc ttp bekalkan ubat..tp tulah, smpai harini pn masih ada gatal tu..xsure dh knapa..saya dh basuh dgn air suam...ok la skjap..lama tu dtg balik gatal..entahla..

10mo ago

Ha sama la, sye pun doc kata dah ok dah jahitan, tapi kadang ada juga sakit sikit time jalan, tapi tak selalu la. Tapi time kencing memang kerap la

saya baby dh 56 hari...saya jahit smpai ke buntut...tapi luka jahitan dh baik..tp kencing pedih..jirus air paip pon pedih..cuci rasa pedih sikit...berdiri lama pon rasa pedih..bila dudu macam x selesa..bila check rupanya rahim jatuh dh peringkat 2...sya letak jari sikit ja kt lubang miss v dh rasa tombong tu...

9mo ago

sis..takut nye baca..boleh ejas lg ke x ye..klu rahim jatuh..saya xtau nk tulis mcmne nk ganti perkataan ejas tu..maaf ye... mksud saya, boleh buat senaman ke atau masih ada cara lain.. saya plk yg risau..bab rahim jatuh ni xboleh buat main...

better pi klinik check ye. takut terbuka atau ada infection. kalau boleh elakkan mencangkung dulu sis. saya anak dh masuk 2bulan pun berak kencing saya kepit lagi sis😂 masih trauma tau. apa pun pi check ye. jangan tunggu dah sakit sangat2 baru pi check.

10mo ago

Ye sye dah tanya, haritu ada la depa kata yang jahitan ni bengkak sikit. Lepastu depa check check hari hari. Depa kata ok dah, tapi sakit juga kadang hhmmm

mntk nurse cek. takut terbuka/renggang/infection. sebab sepatutnya tak sakit. alahai dah cangkung ke sis? anak Sy nak masuk 3m pun Sy masih guna tandas duduk

10mo ago

Oh yeke hm, sebab tandas pun cangkung juga. Nurse kata ok dah jahitan, sye ada tanya yang kadang tu sakit pedih. Dia kata takpe kot sebab jahitan ada 3 lapisan camtu 😔

Sy 2m, pn tetiba dtg sakit tu. Sma la doktor & nurse ckp luka dh ok.