Naik tangga

Hello moms, kat sini ada tak yang rumahnya kat tingkat 4, kena naik tangga hari hari. Rasanya bahaya tak eh? Sebab setiap kali naik tu sakit kaki betul dan perut jadi mengeras. Tapi kalau dah sampai atas dia ok balik laa dalam 15 mnt camtu#firstbaby #pleasehelp

6 Balas

cm sy time anak pertama dulu..tgl tgkt 4..hari2 naik turun tgga p Keja balik Keja.. syukur Alhamdulillah skg anak dah 3thn lebih.. InshaAllah xda apa2,,mama just pelan2 jerr naik turun tangga tu..jgn kelam kabut,,pelan2 ambik nafas k.. semoga urusan mama dipermudahkan 🤲🏻

Rumah saya 2nd floor, hari2 saya turun naik tangga, ada la dlm 8-10kali sbb hntr & ambil anak dr sekolah. Keluar masuk rumah byk kali dlm sehari . Should be fine, slow2 ya sis . Pegang railing tangga kalau takut terjatuh/tersilap step . Jd kan slh 1 exercise jgk .

Sama laa macam saya..cuma beza nyaa saya tingkat 6 naik tangga..Allahu.. penat jgn cakap laa..skrang 6 bulan tapi perut dah rupe 9 bulan.. org lain ingt dahhh 8/9 bulan dahh.. punyaa laa nak naik tangga tuu lama nk smpai kat atas..

saya duk rumah flat tingkat 5 mmg naik turun je la nak buat mcm mne, perut semua okay.. cuma sebulan sebelum due mmg kena g rumah mak yg landed tkut jugak kan naikk turun naik turun

saya duk tingkat 4.. skrg 7 bulan.. mengah semacam.. sampai rumah je dh tercungap2.. tp naik je slow2.. org kata byk naik tangga senaman utk bg senang masa beranak nnti 💪🏾

rumah sy 2 tgkat sj, tpi tandas kat bawah. stiap hri kena naik turun tangga . ok sj .. turun pelan2 naik pelan2 .. insyaAllah smua ok