6weeks scan

hi moms. ada tk moms yg 6weeks scan tp tk nampak baby and heartbeat lg. cuma kantung je macam nj ?😅 #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

6weeks scan
9 Balas

sama dgn sye sis scan sis ni. sye pun ikutkn 6weeks 2nd baby.. masa anak first 7weeks+ ade heartbeat. tp yg ni 6week kantung je. doc kate sbb period irregular & penempelan lewat dr jangkaan sbb tu.. 2minggu lg sye akn scan lg.

saya scan waktu 6w nampak yolk sac tu jantung takde lagi. tadi repeat scan 8w alhamdulillah dah nampak jantung kelip kelip & dengar degupan jantung dia. kena repeat scan 2 minggu lagi inshaAllah dah boleh nampak jantung baby

due date bln yg sam gn baby kita🤍 sya pun sama mcm awak. momy last period bila? spatutnya bkn 8mingu ke skrg?

1y ago

saya last period 4/2. tp pernah misscarriage last year, buat dnc. lepastu period jd irregular. scan tk sama date dgn LMP . lambat 3 hari. gambar ni last week punya scan. skrg dh 7w 1d. nk tunggu next week tu hari2 fikir normal ke cmni 🤣

update : harini scan dh nampak baby and jantung dia. ikut scan 7weeks4days. ikut LMP 8weeks 😅

1y ago

gambar scan dgn LMP awak beza tk? 9weeks dh nampak janin ke or masih kantung?

sy bru pergi scan hrini,5w 6d . .nmpk kantungg jgkk doc ckp nnti dlm 2mggu insyaallah dah bleh nmpk

Saya pergi 6 week kantung lepastu pegi 8 week dh nampak janin dgn jantung kelip2

Saya baru scan ikutkan dah 7w tapi still tak nampak kantung & dr cakap okay je 😂

1y ago

Due date awak sama dengan saya . 😂 3 hari lepas saya scan dah nampak jantung baby . Nanti 10weeks nak buka buku baby nak pergi scan lagi sekali . 😂

due date awk sma trkh lhir sya...n due date awak sya November

1y ago

laaa..yer ker...

Dr ada cakap apa2 tak?

1y ago

kalau duduk area kl @ selangor boleh pergi klinik safamedic dekat setapak.. doc sgt peramah.. layan je saya punya soalan .. scan pon tunjuk detail sbb sy pernah misscarriage 2 kali . dh 2 kali sy pergi situ .. 😁