7w Pregnant

Hi mommy..sy nak tanya sy baru 7 minggu normal ka pagi2 akan muntah rasa nak demam, selesema, x lalu makan, batuk dan rasa lemau ja . Mommy2 blh bagi pendapat tak? #firstmom #pleasehelp

5 Balas

Yes normal, ibu dah start alahan. Jaga pemakanan and makan sikit-sikit setiap 3 jam untuk mengelakkan sakit gastric and pedih ulu hati. Lepas muntah, try makan sikit and minum fresh orange juice (homemade) or air suam. Banyakkan minum air suam kalau lalu minum ya.

normal, tu mmg rutin kita sepanjang mengandung..semoga awak dan baby sihat. Yg penting jaga pemakanan, kalau rasa tkleh makan, cuba bnyak makan buah buah atau minum air sunkist tkde gula

sy 8w bru morning sickness ..yg pertama xde lansung morning sickness 😅😅😅yg ni mula rasa x LRT nye la..mkn je loya nk muntah..MLM je badan panas dmm🤦‍

saya sekarang 5weeks dah ada morning sickness

Morning sickness