Kegatalan pada miss v

Hi mommys, Nak tanya normal ke kalau kegatalan di bawah miss v ? Boleh suggest tak krim apa yang sesuai untuk dibeli di farmasi ? Terimakasih #firstbaby #firstmom

2 Balas

Jangan guna sebarang krim tanpa nasihat doc, atau pencuci yang kononnya boleh hilangkan gatal2. Sis ada keputihan ke, kalau teruk berbau, sbb dah gatal kan, kena inform nurse, tapi kalau saya dari awal prgnant tak pakai pncuci ap2, doc pesan basuh dengan air mngalir, basuh bersih2, kalau rasa ada bau ke ap, basuh smpai rasa yakin bersin, basuh bukan di luar saja, basuh pi pintu2 vigina kita tuu, dari atas tarik ke bawah. Lap kering2 guna towel bersih atau tisu, spender jgn pakai ketat2. Insyallah tak de masalah gatal2 ke berbau ap😊

knpe nk guna cream? basuh bersih2. lap kering. tukar semua panties ke panties baru. kekdg panties lama tu yg sebabkan gatal2. sbb ade bakteria dkt situ. and boleh basuh guna air garam suam.