Baby G6PD boleh makan buah oren ?

Hi mommys, nak tanya baby yang ada g6pd boleh makan buah oren ker ? Nak bagi mkn tpi takut #firstmom #bantujawab #SeriusTanya #ingintahu

2 Balas

boleh, takde masalah. anak saya pun g6pd, yang utama kacang parang shj. selain daripada tu, kalau anak makan/minum apa apa dan ada reaction, ianya bukan disebabkan kekurangan enzim g6pd, itu berkemungkinan alahan individu. jangan takut, plus anak baru makan memang kena try & error untuk tengok anak serasi ataupun tidak.

4w ago

oh ok tq🙏🏻