Gatal perut trimester 3

Hi mommys .. apa cara lain kurangkan gatal perut selain guna losyen & rendam air suam ? Saya letak air suam d perut guna sapu tangan semakin gatal pula . Saya juga guna losyen tropika mummy spa tu .. tapi tetap juga gatal dia tak kebah . Lagi+ waktu malam 😩😩😩😩 .. ada cara lain tak ? #pleasehelp #firstmom #bantusharing

6 Balas

Cara saya setiap kali gatal saya akan sapu lotion. Mandi dengan air suam. Satu lagi sapu aloevera gel untuk kurangkan gatal tu.

1y ago

Oke sis . Nanti saya try

sy sapu mnyk klapa dara 3x sari .. slpas mndi pg , slps mndi mlm n sblm tido . alhamdulillah oke xgtal

1y ago

Oo . Oke sis . Tengkiuuu

Kalau gatal gosok je dgn tapak tgn jgn garu gune jari nt perut merekah n jd selulit

1y ago

Kesian… pakai lotion x sis? Sb bile perut makin besar jd kering and mmg cpt luka.. ce letak kain sejuk atas perut bg rede skit gatal tu

sy sapu minyak rambut olive oil brand safi jaa sis. penutup merah tu.

1y ago

Oo . Oke sis . Nanti saya try

Saya pakai lotion mama choice tu, okay sikit. Klu garu atas kain.

12mo ago

Stay strong mummy🥹🥹 saya pun dah mati kutu tak tawu nk buat apa dgn gatal2 kaki, org kata lepas bersalin hilang, uwaa lama lagi lepas bersalin tu wlupun lagi sebulan😂😂 tapi pejam celik dah sebulan dah gatal, 3kali menagis sbb penat sgt. Semoga Syurga paling tinggi buat kita Aamiin 💕💕💕

Sya pakai fefet sireh je sis. hilang jgk rasa gatal2 tu

1y ago

Oo . Lotion fefet tu . Okeoke . Tengkiu sis