Suplemen susu badan

Hi mommy...nak tnya....ada tak yg ambil suplemen untuk banyakkan susu badan...mommy² ambil selepas brsalin/sebelum bersalin?? Kalau sebelum bersalin...dalam berapa week dan suplemen apa?? Saya baru 24w.... #firstmom #firstbaby #ingintahu #sharingiscaring

1 Balas

1st mindset kena fikir nak susu kn anak lps bersalin. lps tu amal kn mkn kurma. red dates boleh, dates biasa boleh. boleh minum air barli. nnti sampai masa susu tu akan keluar. x perlu urut. bru lagi tu 24w. xperlu risau. nnti susu keluar by itself. kalau ikut petua org dlu mkn pucuk betik masa lps bersalin. antara larat telan dgn x la. pahit bebeno rasa diaa.

2y ago

itu yg jadi masalahnya sis....sya xmkn kurma dgn air barli😞....tpi sya cuba lah utk paksa telan demi kebaikan..in shaa Allah akan terbiasa...terima kasih tipsnya😊