Sakit perut

Hi mommy Baru ni sakit perut dah nak masuk seminggu baru semalm pegi check dekat emergency. Doc scan nampak macam kantung cuma saya ada bleeding so takut ectopic pregnancy. Buat urine test -ve , so doc assume batu karang. Doc bagi surat utk refer xray Rabu ni. . - soalan saya ada tak yang ada pengalaman macam saya ? Doc suspect batu karang . - sec, boleh ke saya proceed buat xray tu ? Kalau kemungkinan pregnant macam mana ? Bahaya tak ? - last, sakit perut saya macam cramp tapi on off . Kejap kanan kejap kiri. Last period saya 7/7/22#ingintahu #firstmom #pleasehelp #bantusharing

3 Balas

sy pernah da lewat period 10 hari cek upt -ve.. tp perut rase x slesa.. g klinik buat upt kat klinik pon -ve.. bile scan doktor ckp ade cyst.. so doktor bg tarikh utk refer pakar o&g.. doktor kate klau sblom tarikh g jumpe pakar tu sy rase sakit perut sgt2 tros g emergency.. hari ke 20 sy lewat period, kol 2 pagi perut sy sakit on off, sbb doktor kate x pregnant so sy sapu lotion panas kat perut.. kol 6 pagi sy bgon subuh laju je darah klua.. pastu ade klua seketul mcm daging + tisu2 mcm tu.. sy bwak benda tu g hospital.. doktor sah kn benda tu kantung baby.. bile scan balik cyst sy xde pon..

2y ago

takde sis.. cume rase x slesa je..

beli upt, test sendiri . kalau xray rabu pagi, test sebelum gi hospital tu.

Kalau betul pregnant , X-ray is not good for the baby