PERLU KE SEDIAKAN SUSU TEPUNG

hello mommy2…saya first mom..skrg ni saya tertanya2 perlu ke saya sediakan susu tepung utk dibawa ke hospital? sbb ramai ckp utk first2 menyusu ni…susu xkeluar sngt kan…skrg sy confius nak beli siap2 susu tepung @ x😓 #firstmom #pleasehelp #bantusharing

3 Balas

susu masa mula2 mmg x keluar banyak sis sebab keperluan baby utk menyusu pun x banyak. Cuba sis Google cari info tentang isi kandungan susu untuk bayi baru lahir. kalau tengok dlm tu, mula2 ni memang x banyak. cuma kita as ibu ni kena positif utk teruskan bagi susu ibu. sebab susu ibu ni la susu paling bagus n nutrien paling lengkap utk baby kita. lagipun kalau pergi check up di kk, misi akan ajar kita nanti tentang teknik bagi penyusuan yg betul n mcm2 lg tentang susu ibu ni. jangan risau ye..

Jgn lah bawak susu tepung. Kalau nurse nampak nnt takut die marah awak. Just keep on breastfeeding sahaja walaupun baru2 mmg susu lambat keluar.. Hospital government really support happy breastfeeding so faham2 je lah kalau bg susu tepung nie mmg x recommended.

Tak perlu bawak susu tepung sis. Sy waktu bersalin mmg takde susu tp sy mintak nurse ajarkan cara menyusu. Sy bg je anak sy hisap. Sy tido 2jam je dlam wad sbb nak keep on anak sy pandai hisap & dia dah berak & kencing