Nak tanya sedikit soalan (gatal)

Mommy2 yg mngandung 36w , ada pernah tak mngalami gatal yg teruk satu badan smpai nak tidur pon susah.. terbangun sebab gatal.. kaki , tapak kaki, badan, lengan.. tp paling teruk kaki gatal sgt2.. smpai naik ruam/bintat2.. #firstmom #ingintahu

8 Balas

Sy pon ada naik gatal..mcm kurap...dan celah jari tgn kaki naik bijik mcm ada air..last2 minta doctor bagi ubat lotion sapu tu .Alhamdulillah yg bijik2 air tu dh ok..cuma kurap kat celah peha tu kadang naik..sbb panas sgt 🥲kdg dh elok jadi parut hitam pula

sy pn tgh alami..tp bahagian celah peha..bila peluh naik bintik ruam pastu jd cm lecet..g kkia..minta calamine cream..hilang..tp akn muncul bila peluh..mlm mmg sy avoid x pakai panties..sbb lg truk klu pakai..kdg tu alahan..nt dah bersalin ok

Sy pn tgh gatal2 skrang... Lg2 belakang badan dah leher..kadang rasa mcm ada bnde bergerak blkang badan.. Kadang nak baring tkboleh sbb rasa mcm tajam2 kt kulit.. Tkthu kenapa

2mo ago

Saya kt perut tu rsa miang mnyucuk2, klau pkai sluar or baju kain tk lembut.. tdo mlm dpt 1-2jam je.. selebihnye siang . Tu pon kne pksa tdo sbb letih rsa.

Ada sy pun prnah mengalami nya ...last2 nk brslin bdn gatal satu badan panas pedih ...bdn tak boleh berpeluh lansung...laps brsalin elok la dia.insyaallah

Alahan rsenye. Sbb sy tk gatal tp dia naik bintik merah satu badan .

Normal sis. Kalau ckehup pun klinik bagi calamine lotion je.

normal sis