berpantang sendiri sambil mengurus anak kecik

hi mommy2 smua...ade x spe2 ade pengalaman berpantang sndri smbil mengurus ank2 lain yg msih kecik...cmner u ollz susun atur jadual ye? #1st 3thn 2nd :2thn 3rd :6blb..bby due bln 12 2023 #ade jwpn pls reply.xde jwpn pls jgn kecam k..

3 Balas

For future better puan amik injection depo bg jrakkn kehamilan juga bgus utk family planning .As a mom puan kena rest jgn ckp ank ramai its rezeki .kalau sdnri xmmpu nk control minta kjsama suami ketika bersama next time.Rahim wanita perlu kuat atleast 2thun utk mgdung semula. Isu berpantang sendiri bg pandangan saya .Kalau suami tahu tggjwab dia .suami wajib urus anak2 sbb ank2 msih kecil atau minta ahli keluarga dtg tgk kn puan & anak2. Emosi ketika selpas bslin sgt swing tmbhan dgn ank2 kecil yg lain blh mggangu emosi ibu wlpon dgn bnda2 yg remeh. Mohon puan& suami prepare mental & fizikalbyg kuat kalau ada rezeki lebih hntar ank2 ke taska 8am-6pm maximum .at least puan & suami blh rest sekjp sblm dorg balik rumah.

tahap mental kena kuat la kot klu sy😂 ank 1- bpantang dgn family (normal) ank 2- bpantang dgn family tp hr ke-30 dah balik rmh sendiri (czer) ank 3- bpantang dgn family tp hr ke-9 balik rmh sendiri dah .. dgn bantuan en.suami klu sy, rasanya sy xkuat😂

Hmm..dktnya gap. Mencabar jugak nk pantang sorang2. Baby minum susu formula ke? Yg first n 2nd maybe boleh suruh nap serentak waktu petang tu 2-3 jam.