Mohon pendapat

Hi mommy2 nak tnya sya new mommy kndungan bru 4week tpi smlm sya bnyak berjalan bila pgi ni trasa da bleeding darah ketul (ketul shja xdk kantung) n rsa sakit perut. Adakah tu normal? Nak prtma stlah ttc 2thun#seriusnanya #firstmom

2 Balas

Better refer doktor....masa saya gugur dulu 5 weeks...darah keluar banyak mcm period and ketul² jugak. Dlm masa tu juga saya sakit belakang and bahagian rahim sakit mcm senggugut berlarutan sampai 6 ke 7hari(darah non-stop banyak keluar sy hairan klau period selalu hari ke 7 mmg dh sikit) Sakit teruk lah kirakan...then refer pergi pakar..mula² pakar detect baby luar rahim sbb kantungnya tak jumpa and bila buat urine test positive mengandung. So buat ujian darah..lpas dpt result gugur...masa tu mmg kata mnyesal xcheckup awal²..sedih😭😭

Any bleeding during pregnancy’s not normal deR. Pergi hospital cepat2 ya

1y ago

Boleh je sis. Pergi clinic private lagi bagus kalau you ada duit extra. Lagi cepat procedure tu. Hospital lama menunggu