Supplement atau minyak kelapa dara ?

Hi mommy2 nak tanya laa selain byk berjalan , buat senaman .. kita first mom dah masuk trimester 3 .. perlu amal kan apa apa supplement ke ? Atau minyak kelapa dara ke bagi memudahkan bersalin ? Boleh bagi tips2 ? #firstmom #bantusharing

1 Balas

Dua2 tak perlu. Kalau nak ambil supplement atau minyak kepala dara, awak consult dengan doktor awak dulu. Sebab sebarang ubat/supplement/vitamin kena rujuk dengan doktor dulu. Tips nak mudah bersalin, aktif kan diri😊 Buat senaman. Awak boleh search video di YouTube untuk exercise in pregnancy. Kalau saya suka brisk walk dan naik turun tangga. Lagi satu tips, bersama suami lebih kerap. Air mani tu natural induce. Good luck 🌹

6mo ago

Hehe oky tq ya