Denyutan jantung bayi

Hi mommy, sy dh 29 week nk tny normal tk klau denyutan jantung baby 167? N smlm baby kurang gerak waktu pagi, petang baru aktif smpai malam. Perlu risau atau tidak ya kalau keadaan mcmni? #pleasehelp #firstbaby #ingintahu #firstmom

1 Balas

bacaan normal 110-160 .. if misi x da ckp apa normal laa tu .. and utk gerakkan tu , if sis rasa kurang aktif try cucuk2 manja atau berckp tgk dia respon ke x .. kalau respon , mungkin dia kurang gerak sbb tdo .. asalkan dia respon dgn sis .. nanti dia akan tukar balik .. aktif siang kurang gerak malam ..