Bercuti 30 weeks

Hi mommy smua..nak tanya..ada tak yg berpengalaman naik flight dan berjalan-jalan atas dr 30week..sy dah masuk 30 week..lg dua minggu nak bercuti ke sabah..bukan saje2 nk bercuti masa ni tp terpaksa sbb tahun ni expired date ticket flight masa pkp dlu..tak pergi nnti burn plak..nk tanya pengalaman berjalan tu mcm mana..cepat penat tak..ada prepare pape tak utk berjalan-jalan tu supaya tak cpt penat..hehe..sbb kita ni pegi ni by group..kwn2 masa zaman kolej dlu..tp kita sorang je yg mak buyung nye.. #ingintahu

2 Balas

ofkos cepat penat kalau nak banding dengan pace kawan2 awk yg tak pregnant. Mungkin susah la awak nak keep up dengan diorg klau diorg tak cakna dan faham ibu mengandung takleh jalan cepat, banyak dan cepat penat. Saya 29 weeks, baru je lepas bcuti dgn husb. Bila jalan jauh sket, rasa tak sedap kt bawah perut, blkg pun x selesa. Jalan pun kena slow2. Tapi ni saya la. Mungkin awk lain..

12mo ago

Owhh..faham..kena jalan slow2 la kan..kwn tu takpela..biar la diorg berjalan sakan..kita ni santai2 jela..hehe..tq for the advice

actually 30w keatas tu dlm tempoh berjaga2. make sure dptkn surat dktr sblm naik flight (fit to fly), dan if possible bawa sikit kelengkapan baby in case apa2 yg unexpected happen. for me depends on mom, klu xde mslh kesihatan, should be ok. klu rasa mengah, perut mengeras, elok rehat ya

12mo ago

Owhh,ok terima kasih mom..surat tu mmg dh prepare sbb mmg syarat air asia kena ada surat..tq for the advice 😘