Kepala baby kerap pandang sebelah sahaja jarang pandang bahagian hadapan

Hi mommy siapa yg ada experienced babynya asyik pandang belah kanan atau kiri sahaja ? Susah nk tengok dia pandang hadapan especially time berdiri atau duduk. Baring dia boleh pandang depan. Kalau nak ikutkan dia takda tanda2 tonsilitis. Boleh tak bagi tips supaya anak pandang bahagian depan ketika berdiri atau duduk atau ini normal untuk bayi 4 bulan ? #pleasehelpAndAdvice #ingintahu

2 Balas

Banyak main dgn dia guna toys yg berbunyi dan gerakkan kiri kanan depan nak divert attention baby. Anak sy pub mcm tu ada side favourite dia and ada tangan favourite yg dia suka hisap. Tapi kita la kena train dia

8mo ago

Thank you mommies.akan cuba dipratikkan

Tunjuk/bunyikan mainan kt arah yg dia xpandang sgt tu.

8mo ago

Thank you mommy. Akan dipratikkan ya