keguguran dan melahirkn

Hi mommy. Siapa sni ada pengalaman keguguran dan melahirkn. Mna yg lebih sakit keguguran or melahirkn? Sy prnh keguguran umur kandungan 3 bln dan rasa dia mmng sakit sngt smpi menangis tpi tu mngkin sbb sy jenis yg sakit sikit pn menangis tpi klau ikut btl msih bole tahan lgi sakit mse keguguran hritu . Skrg sy dh pregnant balik (33week6day ) adekh rasa melahirkn sme dngn keguguran?🤔#ingintahu #firstmom #pleasehelp

3 Balas

sy dh rasa dua2. common sense. klu yg kecil 3 bln tu pun sakit, apatah lg kndungan dh 9 bln, for sure double triple. kita memilih utk jd ibu, jd itu la fasa yg akan dilalui oleh semua.

Semestinya melahirkan. Saya pernah rasa gugur, czer, ectopic & contractions normal. Gugur tu sakit tahap paling rendah 😅 Tp actually part yg paling mencabar is jaga baby

Of course la beranak sis. Gugur tu keluar darah macam tu je. Ni baby nak keluar dari lubang cervix kita, kena bukaan 10cm baru nak kena teran, konpem2 lagi sakit sis