Depression Fighter ❤

Hi mommy semua.Sapa sama due date dengan saya 4/3 ? Excitedkan mau jumpa baby😘Saya first mom,tapi saya mengalami depression since 2018 , dan saya masih dibawah kawalan pakar psikatri.Lately ni,kerap sakit² area punggung sehingga ke hujung kaki. Selalu dengar orang sekeliling bercerita,seolah olah menakutkan kita.Contohnya,"sakit gilerr beranak,rasa nak mati" "serik aku nak bersalin,tahan contraction,kena gunting" , maaf ya sebelum tu,bagi saya, bukan ke elok kalau beri kata² yang lebih POSITIF contohnya, "you can do it.Fokus kepada baby, dan bayangkan wajah baby" kan lebih elok kan?? Sedap didengar dan buat kita lagi semangat betul tak para mommy?? So,for the first mom or sapa² yang sedang berjuang,SEMANGAT YAH. Tebalkan perasaan berani,excited jumpa baby biar dapat atasi rasa takut,gelisah.Kalau rasa² terlebih takut,BERDOA biar lebih tenang❤ Stay safe mommy² semua ,virtual love.#firstmom #firstbaby

1 Balas

Sy sepanjang pregnant selalu org tny, - takot tak nak bersalin? - ready dah ke nak bersalin? - sakit kan org ckp bersalin ni? jawapan Sy, Sy tak pikir lgsung Benda tu sbb once kte pregnant kte mmg dah tawu 9 bulan 10 hari tempoh pregnant Dan nanti Akan bersalin. jadi, mmg kena ready kan diri dari awal. soal sakit, tak perlu pikir. yg penting kte nak anak kte sihat. bila jadi ibu ni Sy rasa sakit tu no 2. yg penting bukan anak kte yg sakit. ye tak? dear mum, kte semua kuat. pedulikan ape org ckp. yg penting, kte lalui dgn bertenang. itu semua process Dan akan jd sebagai kenangan. Sy juga first mum. ❤️