Rasa berdebar

Hi mommy semua sy first pregnancy skrng 18 week normal ke klau kdng lepas mkn atau tetibe rase berdebar² rase nk trcabut jantung sbb bila sy rase berdebar tu semua automatik rase mual tpi mual x muntah dia rse x selesa kat tekak #pleasehelp

9 Balas

sama dengn saya sis! paling ketara jadi time crowded 🥲 bila kt kk, kt kedai makan, ada busking ke… fuh saya jadi pening, perut ketat, mual, jantung berdebar, kaki tangan sejuk & nak pitam 😭 tapi tanya nurse, nurse kata normal di usia kandungan 20 week camni. sebb check hb saya pun okay 😭 kadang rasa kesian kt husband/fil/family sendiri sebb takdapat makan kt kedai dgn diorang atau gi tempat ramai orang 🥹 maybe baby saya ni pemalu kut 😭

11mo ago

sy mcm ni jgk..tp sy ada anxiety..doc pun sah kan..so kalau sy g kk nadi laju..doc pun ok je..jnji nadi bby ok..sbb bila kluar kk auto nadi ok jeee.

Ini kita perubahan fisiologikal yang normal. Yang mana badan ibu berusaha untuk mengalirkan darah kepada kandungan. Kalau berterusan dan teruk walaupun dah berehat, ada sakit dada, susah nafas, boleh dapatkan rawatan terus. Risau ada komplikasi lain yang perlu diperiksa.

Saya tgh alami awk , tadi baru gi check up takde pape pun doc cakap cuma mungkin baby makin besar and darah kurang lancar pergi ke otak sebab tu kita rasa mcmtu , and banyak lagi , awk gi check up la senang doc akan explain

Maaf dear. Tak pernah alami. Tp, kalau berlaku dengan kerap, masa check up kena tanya dr. Takut bp tinggi ke apa ke. So better banyak bertanya bila check up nnti ya. Take care 💕

rasa mcm jantung laju pahtu tekak jadi x sedap

Sy Pon mcm tu🥹🥹🥹auto berdebar

sama la sis..saya pun mcm tu

saya pun sama mcm tu

hb kurang mungkin