BCG baby ?

Hi mommy semua , Saya nk Tanya, is it normal to have this BCG ? Nanah ke mcm Ni? Why Color dia tukar mcm Color bengkak ye 😓 #firstmom

BCG baby ?
3 Balas

Ni macam bcg anak saya. Bengkak pastu dalam tu buncit dengan nanah..dalam masa 3 ke 4 hari pecah. Anak saya time ni meragam, sakit agaknya, jadinya nenek dia sapu lendir daun aloe vera kat sekeliling bcg (jauh dari bengkak)..kebetulan ada pokoknya..

normal sis jangan letak apa2. kalau perasan dekat kertas bcg tu dah inform kesan bcg by peringkat. nanti lama2 dia akan tinggalkan parut means bcg menjadi kalau takde parut takut kena cucuk lagi

dia akan bengkak, pastu jadi nanah. once nanah tu dah pecah, akan tinggal parut. tapi jgn pecahkan pulak. biar je. jgn sapu ubat or apa². lap dgn kain gitu je kalau pecah