Normal ke?

Mommy semua normal ke tiada alahan . Sy dh masuk 9w. Alahan teruk tu tk ada. Kdg2 je mual dan muntah. Ada tak mommy rasa ragu2 baby ok ke tak dalam perut? Nak scan tiap minggu sakit jgk harga nya. Boleh mommy2 bantu ? #firstmom

6 Balas

syukur sis kalau tak ada 🫢 . Saya pun anak 1st dulu memang tak ada alahan langsung makan jer kerja sampai anak lahir .And anak yang second ne pun sama tak ada alahan langsung cuma ngidam sikit2 jer dan tak boleh makan banyak .asal makan banyak mesti mual dan nuntah kalau terover kenyang rasa macam syg sangat kat makanan 🥴

Selagi takde spotting/bleeding, severe cramping InshaAllah baik2 saja. Syukur alahan awak tak teruk. Simptom pregnant setiap orang tak sama awak. Saya takde langsung alahan sampai bersalin. Alhamdulillah. Saya sarankan awak banyakkan membaca info tentang pregnancy. Dalam TAP ni pun ada.

4mo ago

It depends. As long as tak disertai dengan spotting/bleeding should be okay. Tapi kalau cramping tu menjejaskan aktiviti seharian need to seek a doctor.

ya normal. sy kandungan pertama takda alahan dan anak lahir Alhamdulillah sihat. kandungan seterusnya ada alahan masa 1st trimester dan anak jugak lahir sihat. jadi enjoy saja moment pregnant ni ya sis.🥰

ank sy 4 org dan sekarang masuk no 5..semua xda alahan.. kadang2 tu cuma mual dan xda selera makan.. tp cepat lapar....jadi terpaksa mkn jer.. 😂. its normal k

Alhamdulilah. Kdg2 sy paranoid sgt. Semoga Allah mudahkan sehingga bersalin. Amin

Alhamdulillah...seronok dgr org yg xde alahan masa mengandung.