32 week bekas czer sakit

hi mommy, saya pregnant 32 week (jarak kehamilan dekat, my 1st baby 1 year now).masa anak 1st bersalin czer. Dalam 1 minggu ni saya rasa bekas czer saya dlu mulai terasa sakit, lagi lagi bila baby kick kuat sangat Saya risau,ada efek apa apa tak?#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

Hi mommy, kita sama, saya anak pertama czer juga. tpi sekarang anak pertama dah masuk 4 tahun, usia kandungan kedua sya pula 34minggu. sya juga merasakan benda yang sama. ngilu dan sakit, tapi tak selalu. bila bby terlampau aktif msa tu akan sakit. rasa macam koyak jer luka dalam tu. ni kan lagi awak punya jarak terlalu dekat😅 tapi doktor dengan nurse pernah pesan, kalau terlampau sakit d bahagian czer, jangan tunggu lama n jangan tahan sakit tu. trus follow up dekat hospital dengan segera. takut ada risiko lain.

1y ago

sama²❤️