SAKIT CONTRACTION

Hi mommy. Saya nak tanya sakit contraction ni sebenar nya mcm mana ya? Sekarang saya dah 37 minggu 6 hari. Dan macam mana nak tahu itu false contraction atau active contraction. Mohon pencerahan & bantuan mommy.. Tq. #ingintahu #bantusharing #seriusnanya #pleasehelp

3 Balas

kalau false contraction dy sakit bahagian abdomen sahaja ,bila kita ubah posisi kedudukan dy akan hilang n xkerap.. kalau contraction betul dy akan skit pinggang ,perut rasa cekang mcm ditarik kebelakang. rasa dy cekang sampai kebelakang..makin lama makin kerap n sakit.... saya first mom, sy share ja kalau salah mohon pencerahan ya mommy ii😍 semoga dipermudahkan segala urusan kita ❤️🤲

8mo ago

Tq sis bg pencerahan.. Saya anak 1st dulu tak rasa sgt contraction mcm mana sbb 38 week dh kena serah diri untuk Induce.. Jadi tak rasa contraction semula jadi mcm mana.. Ke sama ke dgn yg Induce?

Kalau masih boleh main telefon tu maksudnya false contraction..kalau contraction betul tu, semua benda awak tak peduli dah..rasa mcm nak terajang org atau nak lompat dari katil..

8mo ago

Hihi.. Tu lah tu.. Ni pun setuju.. Fokus nak keluar kan anak je ya.. Okay awak.. Tq tau share pengalaman.. 😘

Based on my experience, sakit contraction ni mcm period pain tapi digandakan 10x. Tetapi still bearable klu ikut pernafasan yg betul. Good Luck Mommy.

8mo ago

Tq sis bg pencerahan.. Saya harap dpt practic cara bernafas dgn betul untuk kawal sakit contraction nanti. ❤️