janin terlebih berat dalam rahim

hi mommy, saya ada soalan berkaitan janin 22weeks, minggu lepas berat janin baru cecah 347g tapi kemarin check up dah hampir cecah 500g kiranya dah 492g so macam mana ya? tu dikira normal tak sebab doc suruh kawal pemakanan takut baby besar tapi masalahnya saya tak makan banyak sebab still alahan... aada yang pernah lalui macam sayaa tak? #firstmom #seriusnanya

1 Balas

sis ade kencing manis ke masa preggy ni? doc x galakkan baby besar sgt sbb nk bg kita mudah bersalin normal. or if trpksa czer, luka nnt xdelah kena belah besar sgt

1y ago

klau cmtu biar jelah sis. xkn nk mkn makin sikit. nnt dah masuk 3rd trimester level lapar lg xleh control taw