Pengalaman buka buku pink

Hi mommy. Paling lewat buat buku berapa week ya? Boleh share pengalaman tak?Btw sy dah 11 week tapi masih belum sempat buat buku atas urusan kerja. Doc akan marah ke? #firstmom

7 Balas

12week paling lewat bkk buku pink sy buat appointment kt google kk jee yg mana ada kosong tuu sy cpt ii buat appointment ataupun awak call je kk berdekatan area rumah nanti dia set kn tarikh utk awk dtg. kalau dia bising pon kjp jee tuu

Saya nurse buat appointment buka buku nanti 15w sebab full sangat. Sebaiknya call klinik dan set appointment. Kalau diorang marah cakap je taktahu pregnant 😂

Jangan risau doc marah sis. Tapi risau pasal baby dalam kandungan tiada pantauan/ ubat dari doc. Melainkan sis ada buat check up sendiri di klinik luar itu tak apa

Sy esok appointment 10 weeks buka buku.. Mgkin sbb sy call awl kot.. Xpe.. Jgn rsau hahah kalau nurse marah. Awk terima aje.. Marah kan tanda sayang hik3

Nurse tempat saya suruh buka buku pink week 12. Cuba call kk area awak. Pelik juga sop diorang ni berubah-ubah

Dah lambat juga tu, kalau nurse yang jaga tu emo, mungkin kena marah sikit 😅

Seeloknya kena buka buku pink seawal 8weeks sis 🥰