Normal ke tak ada alahan kadang rasa Tak pregnant pun ada 😅

Hi mommy , nk tnya normal ke kalau langsung x ada alahan apa2. Kandungan baru masuk 7 minggu 2 hari excited nak pergi scan minggu hadapan tp kadang2 Lupa yg diri sndiri tengah pregnant sbb x ada apa2 alahan langsung 😇#firstmom #seriusnanya

11 Balas

Sama la..😅 kadang rasa macam tak pregnant pun ada .buat kerja rumah pun laju je. cuma tekak je kadang rasa loya 🤢kandungan saya pun baru 8m3h first baby .moga urusan kita semua dipermudahkan hari demi hari 🤲

2y ago

ya sis.. semoga dipermudahkan urusan kita semua ❤️

Bestnyeee. Sy 7w5d makan memilih. Loya sepanjang masa. Air liur kluar je taktau dtg dari mana. Morning sickness ada. Dalah kerja 🥲 muka mcm hamster bangun tidur dh time masuk kerja

2y ago

Dah awak 😂 tapi takde perubahan 😂 pastuh mak ckap camnih “alah kalau ikut keturunan mak, makcik nenek semua mabuk teruk sampai 9 bulan”

sama laa...saya prgnant baru 6week..xbuat buku apa lg pon..mmg xdak alahan apa,rasa macam xprgnant pon ada..😅 selalu gosok perut smbil fikir betul ke aku prgnant🤭

2y ago

btl sis .. saya pun sudah 6 week 4 hr .. masih berteka teki juga saya ni preg ke x hahah .. belom buka buku lg .. tggu smpai hujung bln 10 baru pi klinik .. sampai hari ni takde alahan , bt kje laju je tp pergerakan limited .. sakit pinggang ada

Sama ..kadang rasa mcam x pregnant ..tapi stiap kali buat upt positive je😂 then week 10 baru kk scan.. then baru cya memang tengah pregnant..sekarang dah week12.

2y ago

bestnya xsabar jg nk pergi scan baby mnggu hadapan 🥰

Syukur alhamdulillah sis. Sy pun dah 10 minggu. Takde alahan morning sickness langsung. Rezeki utk kita kot sis. Mcm sy, sy PJJ dgn husband. Allah bantu kita.

sama la awal pregnant tak rasa apa pon tapi start 8week loya2 manja mcm tu je.. semalam cukup 10week bukak buku tgk baby da angkat2 kaki tgn melambai 😂

2y ago

waa bestnya xsabar jg nk buka buku 🥰

Saya dah pregnant 10 weeks, tak ada alahan juga.. suami pun tak ada alahan.. rasa mcm tak pregnant.. tapi tu la, sakit pinggang, sakit kaki.. tu je la😅

2y ago

betul kadang Lupa yg diri sndri tengah pregnant sbb langsung xada alahan apa2 ☺️

Saya pun sama nak masuk 7 weeks..Alhamdulillah setakat ni xda alahan.. Tapi normal ja sis.. Betul.. Kita rasa mcm x pregnant kan.. Hehe

2y ago

ada geng hehehe..

ya Allah. untung nya awak xde alahan 😭 i alahan dr 5w terok sgt smpi masuk emergency. now pun sengsara ya amat.

Normal... Kita dua2 baby tak ada alahan.. Suami kita yg morning sickness 😂