Hingus dan kahak

Hi mommy. Nk tanya. Hingus dan kahak sama sahaja kan? #firstmom #ingintahu #firstbaby

1 Balas

Snot is mucus from your nose and sputum is mucus from your airways. mgikut kpahaman sy deduanya sama. tp berbeza location. hingus ataupun snot terhsl di hdg dan kahak atau sputum thasil druang pnafasan di paru³.. bila ada infection. kedua2 mucus @bendalir akn bereaksi pd bakteria yg brda dlm bdn kita. contoh kita alergik pd habuk, kita hidu melalui hidung so kita bersin dan kkdg kita berhingus tp kalau kita demam ke jgkitan tu da naik ke paru2.. kita akan develop kahak.. maaf kalau terslh. ini ikt yg apa sy fhm